Everything for your health...
+420 731 372 222
EN

Brilliant colors of sea corals

How to restore and highlight the natural colors of corals according to Dr. Tim

Dr. Timothy A. Hovanec (Dr. Tim) využil svých odborných znalostí mořské biologie, ekologie a evoluce v rozsáhlém výzkumu nitrifikačních bakterií, které ho dovedly až k získání řady patentů a vyvinutí jedinečného programu, který při dodržení všech pokynů obnoví přirozeně jasné zbarvení vašich korálů.

Použité přípravky:
Dr.Tim´s FIRST DEFENSE (potřebné množství dle velikosti nádrže)
Dr.Tim´s ECO-BALANCE (potřebné množství dle velikosti nádrže)
Nádoba 1 ℓ, (nebo 4 ℓ) a provzdušňování.

Většina mořských korálů pomalu ztrácí své brilantní barvy, protože nedostávají všechny potřebné živiny.
Koráli jsou mořští filtrátoři a běžně pohlcují spoustu bakterií, většinu své výživy získávají z vody. Nicméně kvůli nadměrnému odpěňování a použití UV sterilizátorů obsahuje akvarijní voda často velmi málo potřebných bakterií.
Jednoduchým řešením tohoto vskutku nechtěného problému je dostat živiny zpět do korálů.
Jak toho co nejefektivněji dosáhnout?
Dr.Tim doporučuje k dosažení vysněného cíle použít osvědčenou kombinaci produktů FIRST DEFENSE a ECO-BALANCE.
FIRST DEFENSE obsahuje širokou škálu vitamínů, které budou asimilovat bakterie obsažené v ECO-BALANCE. Pak přidáním tohoto oživeného roztoku ECO-BALANCE do akvarijní vody mohou koráli vstřebat potřebné vitamíny a živiny k obnově své jasné barvy.

Podstatou plánu je příprava naředěných roztoků ECO-BALANCE a FIRST DEFENSE a poskytnutí určitého času bakteriím na začlenění FIRST DEFENSE. Potom se pomalu dávkuje tento roztok do nádrže.

 

Jak na to...

Příprava roztoků:

  • Roztok FIRST DEFENSE – 0,1%. Přidejte 1 mℓ přípravku FIRST DEFENSE na 1 000 mℓ mořské vody (nebo 1 čajovou lžičku na asi 4 litry mořské vody).
  • Roztok ECO-BALANCE – 1,0%. Přidejte 10 mℓ přípravku ECO-BALANCE na 1 000 mℓ mořské vody (nebo 3 polévkové lžíce na asi 4 litry mořské vody).
  • Nalejte mořskou vodu do nádoby a poté do stejné nádoby přidejte FIRST DEFENSE a ECO-BALANCE. Lehce provzdušněte. Toto množství vystačí asi na 2–3 noci. Upozorňujeme, že po 24 hodinách bude mít roztok sladkou vůni a může se trochu zakalit, což je normální.

Jak dávkovat:

Začněte dávkovat na noc asi hodinu před zhasnutím světel. Rychlost dávkování je 1–3 kapky za sekundu (3 až 9 mℓ za minutu). Po třetí noci zastavte dávkování na 1 noc, další dvě noci opět dávkujte, pak zastavte na 7. noc (viz tabulka). Opakujte každý týden. Množství dávky závisí na velikosti nádrže, počtu a typu korálů. Začněte dávkovat pomalu rychlostí 30 až 60 mℓ na 400 litrů a pomalu upravujte na maximum 450 mℓ na 400 litrů. Viditelné výsledky se dostaví za několik týdnů.

POZNÁMKA:
Nikdy nepřidávejte do nádrže normální dávku FIRST DEFENSE ve stejný den, kdy do nádrže přidáte ECO-BALANCE nebo WASTE-AWAY.

 

Aquarium Systems
Code 62040-0652-11
IN stock